Hoe trek jij de juiste gasten aan voor jouw accommodatie?

Vorige zomer konden we nog met zijn allen naar het buitenland op vakantie. Dit jaar zullen naar verwachting de meeste mensen hun vakantie in Nederland door gaan brengen.

Vervelend als jij een B&B of vakantiehuis in het buitenland hebt. Uiteindelijk zal ook jij weer gasten uit Nederland kunnen ontvangen!

Voor de Nederlandse accommodatie-eigenaren wel een geluk bij een ongeluk. Want kleine accommodaties waar je met je eigen familie ongestoord vakantie kan vieren, zijn erg in trek op het moment.

Maar: hoe trek jij nou de juiste gasten aan?

Schelden...

Vorig jaar bezocht ik tijdens mijn vakantie in het buitenland een grote regionale markt. Ik zag daar een kraam met allemaal leuke kleurrijke dingen. Wat me opviel waren een aantal hele vrolijke waaiers.

Omdat ik het snel warm heb, had ik het daar kort daarvoor met een vriendin over. Dus ik dacht ik stuur haar even een fotootje. Maar toen ik mijn camera pakte begon de vrouw van het kraampje te roepen en schelden dat ik geen foto mocht maken. Tenminste, ik verstond haar niet echt, maar haar gezicht sprak boekdelen. Ik deinsde achteruit en ben maar snel weggelopen. Ik voelde me bij haar totaal niet welkom.

Even later kwam ik bij een kraam met olijven. Toch een beetje angstig van ‘mag dat wel’ vroeg ik de man voorzichtig of ik een foto mocht maken. Ja hoor, zei hij, en wil je er ook wat van proeven? Hier heb je een schaaltje en probeer maar uit. Je raadt het al, met een tas vol olijven ging ik bij hem weg.

Zo’n verschil in hoe je je voelt door de manier waarop de marktkoopman en -vrouw met hun potentiële klanten omgaan.

Hoe wil jij met jouw gasten omgaan?

Je hebt nu het idee dat je niet altijd de juiste gasten voor jouw accommodatie aantrekt. Als je gasten vertrokken zijn kom je vaak voor rare verrassingen te staan: gordijnen los, een wijnvlek op de bank, je kunt het zo gek niet bedenken. En het kost jou steeds veel tijd en energie om alles weer in orde te maken.

Heb jij misschien een bemiddelingssite in de arm genomen?

Krijg jij via die site wel de gasten die bij je passen? Zijn zij wel de gasten die jij voor ogen hebt?

Je weet dat het belangrijk is om een persoonlijk contact met jouw gasten te hebben. Zodat je gasten ontvangt die jouw B&B, vakantiehuis of hotel behandelen alsof het hun eigen huis is en ze jouw spullen met respect behandelen.

Denk jij nog steeds dat een bemiddelingssite de beste oplossing is?

Weet jij dat je invloed kunt uitoefenen op welke gasten in jouw accommodatie verblijven?

Dat kan bijvoorbeeld met een website die aansluit bij wie jij bent en wat jij wilt uitstralen! En als je boekingen via jouw eigen website binnenkrijgt heb je een direct lijntje met jouw gasten en kun je een vertrouwensband opbouwen.

Met een website van Bij Websites heb je dat.

Dan kan jij jouw ‘marktkraam’ inrichten zoals jij dat wilt op de manier hoe jij met jouw gasten omgaat.

Wil jij in een gesprek met mij onderzoeken hoe ik jou daarmee kan helpen?

Dat kan, dan maken we gewoon een afspraak online. Je kunt dit vanaf je eigen werkplek doen. Je hoeft er niet voor op pad. Het kost je geen reistijd. Het is helemaal Corona veilig. Het kost je alleen maar dat ene uurtje online samen met mij. Een uurtje dat je veel gaat opleveren.

En, het is helemaal gratis en vrijblijvend. Je zit echt nergens aan vast!

Ik zal je kort uitleggen hoe het in zijn werk gaat als wij met elkaar in gesprek gaan. Het zijn maar een paar stappen:

  1. Via mijn website boek je heel eenvoudig zelf je online afspraak met mij. In de kalender staan de opties duidelijk aangegeven. Kies het moment dat jou het beste uitkomt.
  2. Je ontvangt van mij een bevestiging van onze afspraak per mail.
  3. Voor onze afspraak krijg je van mij een mail met een link waarop je alleen maar hoeft te klikken.
  4. Zorg dat je een pc met beeld en geluid bij de hand hebt. Eventueel iets om aantekeningen te maken. En natuurlijk iets te drinken: koffie, thee of wat jij wilt 😉
  5. En dan: laat je verrassen!

Ga jij de uitdaging aan?

Fijn als je dit deelt

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant