Wil jij graag onafhankelijk worden van Booking punt com?

Heb jij meegekregen dat Booking.com staatssteun wil om de crisis door te komen? Wat vind jij daar nou van? Natuurlijk, ieder bedrijf dat in de problemen zit door de Corona situatie heeft recht op steun, dus ook Booking.com. Maar Booking.com is een groot winstgevend bedrijf dat meer dan voldoende financiële middelen achter de hand heeft. Dus de vraag is of het nou moreel gezien wel klopt wat ze doen…

Hoe gaat het met jou - persoonlijk?

Laat ik vooropstellen dat ik hoop dat jij en jouw naasten nog allemaal gezond zijn! En dat jullie een manier gevonden hebben om op zo’n korte afstand met elkaar te zijn. En de tijd – ondanks alles – op een fijne manier door te komen.

Iedereen heeft zo zijn eigen uitdagingen op het moment. Ik helaas wel. Gelukkig zijn mijn partner en ik gezond. Maar in onze directe omgeving zijn er wel een aantal ziekte- en overlijdensgevallen te betreuren.

Dat maakt deze hele toestand extra moeilijk. Het heeft zijn weerslag op hoe ik me voel. En op het werk dat uit mijn handen komt.

Heb jij daar ook last van?

Hoe is jouw situatie op het moment - zakelijk?

Ben jij rond je oren geslagen met annuleringen? En krijg jij ook geen nieuwe boekingen meer binnen?

Hoe voelt dat voor jou?

Ben jij lamgeslagen door dit ‘gedoe’? Zit jij met je handen in het haar omdat je niet weet hoe je dit gaat redden? Ik kan me voorstellen dat je het even niet meer weet.

Je hebt nu al even geen gasten meer. Daar leef jij normaalgesproken voor. Om hen een mooie tijd te laten beleven in jouw vakantiehuis of B&B. Maar ze blijven weg en komen voorlopig nog niet terug.

Maar hé, de situatie is zoals die is. En we moeten toch een manier vinden om ermee te dealen. Dat is ook weer het mooie van ondernemer zijn. Dat je meebeweegt met een veranderende situatie en probeert er het beste van te maken.

Eigenlijk heb je nu tijd over. Toch?

Dus je zou heel veel dingen kunnen doen die er de laatste jaren bij ingeschoten zijn:

 • Zoals onderhoud doen aan jouw accommodatie. Dat hoognodige likje verf bijvoorbeeld. Maar heb jij daar momenteel wel puf voor?
 • Het zou mooi zijn om er zelf even tussenuit te gaan nu je geen gasten hebt. Maar dat kan niet want je mag niet reizen. Dus ook jij bent aan huis gebonden…
 • Of wat denk je van je website? Dat is al lang een ondergeschoven kindje geweest. Dus heb je je lange tijd tevreden gesteld met de boekingen die je binnen haalde via bemiddelingssites als Airbnb en Booking.com. Het kostte je wel veel geld, maar beter betalen voor een boeking dan helemaal geen boeking, heb je altijd gedacht.

Dat kan ook anders!

Ik stel me zo voor dat het je nu even ontbreekt aan energie. Toch komt er een moment dat alles weer anders wordt. En dat de mensen weer wel op vakantie kunnen gaan. En weer bij jou willen boeken.

Wil jij dan op dezelfde manier verder gaan als voorheen?

Ik heb me eens verdiept in de situatie van Booking.com

Zo las ik (zie artikelen van Business Insider en de Volkskrant) dat zij zoals jij en veel andere bedrijven in toerisme en horeca zwaar in de problemen zijn gekomen door de coronacrisis. Er zijn echter diverse redenen waarom critici vraagtekens zetten bij hun verzoek om staatssteun:
 • Ze hebben jarenlang belastinggeld bespaard door gebruik te maken van de zogenaamde innovatiebox regeling. Daarmee hoeft een bedrijf maar maximaal 7% belasting te betalen over hun winst in plaats van de gebruikelijke 16,5% en 25%.
 • Ze hebben winst uit andere landen naar Nederland doorgesluisd zodat ze minder belasting over de winst hoefden te betalen.
 • Verder hebben ze jarenlang eigen aandelen gekocht waarmee ze de waarde van de aandelen hebben opgevijzeld en daarmee ook de daaraan gekoppelde bonussen.
 • Omdat ze veel gebruik maken van buitenlandse werknemers in Nederland die volgens de expatregeling minder belasting hoeven te betalen, loopt de staatskas ook daar belastinginkomsten mis.

Kortom, het water staat hen niet echt aan de lippen. Volgens Annemarie van Gaal heeft Booking.com voldoende financiële mogelijkheden achter de hand om het nog een tijdje zonder staatssteun vol te houden.

Booking brengt accommodatie-eigenaren in de problemen

Toen veel gasten vanwege de coronamaatregelen hun reserveringen begonnen te annuleren, heeft Booking.com deze zonder meer geaccepteerd en zo accommodatie-eigenaren direct in de problemen gebracht. Om in deze tijd heel snel al je boekingen geannuleerd te zien is één ding, maar om dan ook nog binnen een paar dagen alles terug te moeten betalen, brengt jou als accommodatie-eigenaar in grote financiële problemen!

Heb jij daar ook mee te maken gehad?

Zeg nou zelf: dat wil je toch niet meer?

Je kan echt zelf je eigen boekingen realiseren. Zonder hulp van een bemiddelingssite. Namelijk met een goede website met een eigen boekingssysteem.

Denk je eens in…

 • als deze bizarre periode van thuiszitten weer voorbij is,
 • als de mensen weer op pad kunnen gaan,
 • als mensen weer op vakantie kunnen gaan,
 • als mensen op internet gaan zoeken naar een vakantiestemming,
 • als men dan op jouw fantastische website komt,
 • als deze bezoekers zich direct thuisvoelen en willen boeken,
 • en als jij die bezoekers de mogelijkheid biedt om eenvoudig en direct via jouw eigen website te boeken via een BOEK JE VERBLIJF knop…

Dan heb jij deze gast direct binnen en hoef je geen kosten meer af te dragen aan Booking.com. Alles lekker in eigen beheer.

Zou dat niet geweldig zijn?

Website van Bij Websites

Dan heb ik een geweldig aanbod voor jou!

Met een website van Bij Websites krijg je een website waarmee je:

 • direct boekingen via je eigen website realiseert,
 • zodat je onafhankelijk bent van Booking.com en andere bemiddelingssites.

Daarnaast biedt Bij Websites:

 • een professionele website,
 • met een uitstraling die bij jou past,
 • waarbij gasten zich direct thuisvoelen,
 • een website die goed vindbaar is,
 • die makkelijk te beheren is en
 • jaren meegaat!

Maak nu in deze periode gebruik van jouw tijd en mijn speciale aanbod!

Mijn speciale aanbod voor jou!

Om jou in deze moeilijke tijd te ondersteunen, geef ik je nu 10% korting op de gebruikelijke prijs voor een website mèt eigen boekingssysteem. Deze aanbieding geldt bij bestellingen tot en met vrijdag 15 mei a.s.

Maak snel een afspraak met mij voor een gratis en vrijblijvend online (dus coronavriendelijk) overleggesprek!

En ondertussen: blijf veilig, blijf gezond!

Fijn als je dit deelt

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant